Uwaga beneficjenci

Każdy Beneficjent, który otrzymał pomoc za pośrednictwem Stowarzyszenia LGd Bory Dolnosląskie w ramach PROW 2007-2013 ma obowiązek złożenia  ankiety monitorujacej.
 

Ankieta monitorująca


Dodatkowych informacji udziela Jolanta Marciniak -Sych tel. 68-377 47 17

Start Aktualności Zapraszamy na... Ale Pasztet: Kto wystartuje?



Uwaga! Uczestnicy - Ale Pasztet! z uwagi na awarię skrzynki prosimy przesyłać zgłoszenia na bory.dolnoslaskie@wp.pl



Ale Pasztet: Kto wystartuje?
poniedziałek, 07 listopada 2011 08:58

Od 11-go do 13-go listopada 2011 roku zapraszamy do Zamku Kliczków na Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”, który jest kontynuacją organizowanego od 2008 roku konkursu na najlepszy Produkt Lokalny z Borów Dolnośląskich. 

Przedstawiamy państwu listę uczestników festiwalu Ale pasztet. Korzystając również z okazji przypominamy że bopiorącym udział w festiwalu uczestnikom zgodnie z regulaminem  konkursu Organizatorzy zapewniają...



Rzeczy zapewnione przez organizatorów:

  • stół roboczy ze zlewem
  • piec konwekcyjno-parowy
  • kuchenkę indukcyjną jednopłytową – 2 szt.
  • robot kuchenny z przystawką – maszynka do mięs, misa z  rózgą lub hakiem
  • blender elektryczny
  • zestaw noży kuchennych na każde stanowisko
  • stół prezentacyjny
  • produkty obowiązkowe tj. :

            Udziec z dzika-  1500 g

            Schab z jelenia – 1500 g

            Borowik – 500 g

            Jagody – 200 g

            grzyby suszone – 50 g mix

            miody  - 100 g

Pozostałe produkty niezbędne do przygotowania dań  konkursowych każda z ekip  zabezpiecza we własnym zakresie (przywozi ze sobą).
 

Lista zgłoszonych uczestników

Lp.

Zgłoszenia szkół

Dane kontaktowe

 Skład drużyny

Menu

1.

Zespół Szkół nr 2 w Dzierżoniowie,
ul. Piłsudskiego 24,
58-200 Dzierżoniów

Opiekun prowadzący drużyny : Elżbieta Kobylarz
Tel. 748 315 260

Tomasz Byczek, Przemysław Rżosiński

Paśnik z żeberek z kapustą zasmażaną i kluseczkami

2.

Zespół Szkół nr 2 w Dzierżoniowie,
ul. Piłsudskiego 24,
58-200 Dzierżoniów

Opiekun prowadzący drużyny : Elżbieta Kobylarz
Tel. 748 315 260

Magdalena Winecka, Patrycja Pulak

Żeberka w kiszonej kapuście

3.

Zespół Szkół Gastronomicznych, ul. Kamienna 86,
50-547 Wrocław

Opiekunowie prowadzący drużyny : Teresa Szewczak, Elżbieta Potasz

Dawid Bryja, Michał Sławik

Przystawka: "Ale Pasztet z dzika na grzance z żurawiną i sosem leśnym"
Danie główne: "Jeleń w otulinie z kapusty i grochu z kopytkami po wrocławsku i terrinie selerowo-żubrowej".

4.

Zespół Szkół Ogólnokształcących i Zawodowych w Bolesławcu im. mjra H. Sucharskiego w Bolesławcu
ul. Komuny Paryskiej 6
59-700 Bolesławiec

Opiekun prowadzący drużyny: Małgorzata Plis-Lozer
Tel. 691 257 765

Sebastian Rożbicki                                                                Mateusz Kluwak                                                                   

Pasztet z  dzikiego ptactwa w wytrawnym cieście

5.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Marii Konopnickiej
Biedrzychowice 20
59-830 Olszyna
tel/fax (75) 722 15 70
tel/fax (75) 722 15 38

Opiekun prowadzący drużyny: Danuta Dudkiewicz

Oktawia Kubecka i Anna Kuna uczennice kl III technikalnej w zawodzie Kucharz

Danie główne: Płatki z udźca  dzika zapiekanych w koszyczkach tiagliatelle w towarzystwie sosu malinowego z bukietem mięty tymianku i malin. Przystawka: Pasztet z dzika w pierzynce z kasztanów z akcentem sosu pieprzowo-śmietanowego oraz paprykowo miodowego

6.

Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych im. Marii Konopnickiej
Biedrzychowice 20
59-830 Olszyna

Opiekun prowadzący drużyny: Danuta Dudkiewicz

Marcin Stachniuk i Wojciech August uczniowie klasy IV technikalnej w zawodzie Kucharz

Danie główne: Kebaczety z dzika  na kapuście modrej z puree marchewkowo-ziemniaczanym z knelsem sosu holenderskiego. Przystawka: Udziec z dzika ze szpinakiem i pomarańczą, otulony ciastem francuskim z nutką sosu malinowo-żurawinowego.

7.

Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Iłowej
ul. Pałacowa 1,
68-120 Iłowa

Opiekun prowadzący drużyny: Agata Parfianowicz
tel. 600 390 737

Ewelina Nowak
Ewelina Wątroba

Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem

 

Lp.

Zgłoszenia profesjonaliści

Dane kontaktowe

Skład drużyny

Menu

1.

Drużyna MORNING

Maciek Siąkowski
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.
516-061-894

Maciej Siąkowski
Przemysław Holicke

Pieczony schab z jelenia w asyście bigosu i confitowanego ziemniaka

 

2.

Restauracja „Chopin”
Chorzów

 

ul. Wolności 1

41-500 Chorzów

tel. 32 249 20 88

 

 

Krystian Cieśla
Tomasz Tkacz

 

 

 

3.

Baltic Plaza, Hotel Medi SPA Kołobrzeg

 

 

ul. Wylotowa/ Plażowa
78-100 Kołobrzeg
tel. 94 713 60 17 

 

 

Daniel Olas
Paweł Wróblewski

 

 

Przystawka: Pasztet z jelenia i wątróbki z dodatkiem mascarpone z borowikami w grillowanej cukinii z galaretka malinowo - jagodową i sosem malinowym z dodatkiem grillowanych grzanek ziołowych


Danie główne: Jeleń tradycyjny w dwóch odsłonach.
Tradycyjna roladka z jelenia w sosie z czerwonego wina i grzybów suszonych, aromatyzowana gorzką czekoladą, jałowcem i suszoną śliwka, w towarzystwie jelenia pieczonego z puree marchewkowymi ze szparagami, z dodatkiem kaszy i borowików w szynce parmeńskiej w sosie winno-czekoladowym z żurawiną i anyżem. Podane z grillowanymi warzywami i panierowanym serem kozim w sezamie czarnym.

 

Lp.

Zgłoszenia amatorzy

Dane kontaktowe

Skład drużyny

Zgłoszony produkt

1.

Brzezicka Barbara

Ul. Mickiewicza
68-120 Iłowa

-

 

Syrop z pigwy


Nalewka aroniowo- jagodowa
Rogaliczki „jagodzianki”
Borówka do mięs
Borowiki marynowane

Gulasz z grzybami i suszonymi pomidorami

 

2.

Wyszyńska Alicja

Bronowiec
Osiecznica

-

Pasztet z dziczyzny w galarecie z borówek


Syrop miętowy
Syrop sosnowy
Galaretka z borówek

Piróg z kurkami i sosem kurkowym

 

3.

Woźniak Jolanta

Przewóz

-

 Pasztet drobiowy z żurawiną

4.

Polus Maria

Przewóz

-

 

Pasztet leśny

 

5.

Buzek Małgorzata

Przewóz

-

 

Pasztet z dziczyzny 

 

6.

Kutasiewicz Teresa

Przewóz

-

 

Pasztet drobiowy z dziczyzną i żurawiną
Sękacz borówkowy

 

7.

Zespół z Wymiarek

Wymiarki

 

-

 

Jagodzianki

Gulasz z sarny z zielonkami 

 

8.

Giza Władysław

 

Bukowina Bobrzańska

 

 

 


Kiełbasa z dziczyzną

Kiełbasa kanapkowa

9.

Jańczyk Wanda

Czerna

-

Maślaki w sosie cebulowym

Tarty chrzan przydomowy
Nalewka z jeżyny polnej
Borówka z jabłkami i chrzanem
Syrop z kwiatów dzikiego bzu

10.

Urban Przemysław

Żagań

 

 

-

 

 Miód wrzosowy

11.

Mrozik Roksan

Żagań

 -

Leśny przysmak

Rurki półfrancuskie
Kotleciki z grzybami i orzechami
Nalewka z pigwy

12.

Brzezicki Mariusz

Iłowa

 -

Wino z dzikiej róży

 

 
P A R T N E R Z Y
Reklama
Byjoomla Synegy Font changer Byjoomla Synegy Font changer Byjoomla Synegy Font changer
Joomla template by ByJoomla.com